Roussea wil "het normale leven voor iedereen open" na vaccinatie kwetsbaren

Foto: Photonews. Roussea wil "het normale leven voor iedereen open" na vaccinatie kwetsbaren

Uncategorized

Rousseau wil “normale leven voor iedereen open” na vaccinatie kwetsbaren

Pieter Van Berkel

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau wil dat het “normale leven voor iedereen terug veilig geopend wordt” zodra de kwetsbare groepen gevaccineerd zijn. Dat zegt hij in zijn nieuwjaarstoespraak.

“We beleven corona allemaal op een andere manier, maar het is voor iedereen hetzelfde: het suckt”, zegt Rousseau. “Jongeren tonen al bijna een jaar solidariteit met de oudere generaties. Het wordt tijd dat wij ook allemaal solidariteit met hen tonen. Door hen perspectief te bieden.”

“Zodra de kwetsbare groepen gevaccineerd zijn, moet het normale leven voor iedereen terug veilig geopend worden”, vindt de sp.a-voorzitter.

Loonsverhoging

In zijn toespraak stelde Rousseau een ‘zomerfonds’ voor om organisatoren van evenementen financieel te ondersteunen en te verzekeren in het geval van annulering. Ook pleit hij voor een loonsverhoging voor werknemers in sectoren die het goed deden tijdens de coronacrisis.

Tot slot kondigde hij aan dat de naamsverandering in VOORUIT op zondag 21 maart zal plaatsvinden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen