Senaatsleider Mitch McConnell steunt Trump als hij in 2024 presidentskandidaat is

foto: shutterstock. Senaatsleider Mitch McConnell steunt Trump als hij in 2024 presidentskandidaat is

Uncategorized

Senaatsleider Mitch McConnell steunt Trump als hij in 2024 presidentskandidaat is

Kristof Luypaert

De Republikeinse senaatsleider Mitch McConnell heeft aangekondigd ’zeker’ op voormalig president Donald Trump te stemmen als hij in 2024 de Republikeinse presidentskandidaat is. Dat ondanks de kritiek van McConnell op Trump wegens diens vermeende betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool.

“Als Trump de Republikeinse presidentskandidaat zou zijn, zou je hem dan steunen?”, vroeg een Fox-journalist aan McConnell. Daarop antwoordde Mc Connel bevestigend.

Trump noemde McConnell vorige week nog „een saaie , norse politieke hack die nooit lacht”. Tijdens zijn presidentschap was McConnell een bondgenoot, maar de voormalige president apprecieerde het niet dat de senaatsleider Trump ’feitelijk en moreel verantwoordelijk’ achtte voor de bestorming van het Capitool op 6 januari dit jaar. Die uitspraak deed McConnell nadat hij tegen de veroordeling van Trump had gestemd tijdens diens laatst afzettingsproces.

De senaatsleider verwacht wel dat er veel kandidaten voor de Republikeinse nominatie zullen zijn bij de volgende verkiezingen. Trump spreekt zondag op een conferentie in de Amerikaanse staat Florida. Daar geeft hij wellicht meer informatie over zijn toekomstplannen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen