Sihame factureerde 50.000 euro aan Open Vld "om politieke opstart te ondersteunen"

Foto: Photonews. Sihame factureerde 50.000 euro aan Open Vld "om politieke opstart te ondersteunen"

Uncategorized

Sihame factureerde 50.000 euro aan Open Vld “om politieke opstart te ondersteunen”

Pieter Van Berkel

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi factureerde 50.000 aan Open Vld om “haar politieke opstart te helpen ondersteunen”. Dat schrijft journalist Wouter Verschelden in 8AM Wetstraat Insider.

“Op moment dat ze zich geëngageerd heeft, zijn er inderdaad middelen en steun beloofd, om haar politieke opstart te ondersteunen en lokale werking mee uit te bouwen”, zegt toenmalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten in 8AM Wetstraat Insider.

De komst van El Kaouakibi werd ondersteund toenmalig burgemeester van Mechelen Bart Somers, Rutten en huidig premier Alexander De Croo. Huidig voorzitter Egbert Lachaert verwijst naar de vorige partijleiding om uitleg te geven over de kwestie. Volgens de partij ging het niet om campagnesteun. Men benadrukt voorts dat alles transparant gebeurde en terug te vinden is in de partijboekhouding.

Pikant detail: El Kaouakibi zou er zelfs mee gedreigd hebben niet op te dagen op het liberale partijcongres, omdat de betalingen na haar aansluiting bij de Open Vld te lang uitbleven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen