167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

Staatssecretaris voor Begroting De Bleeker: “Koolstoftaks kan op tafel komen”

Anton Schelfaut

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) sluit niet uit dat er alsnog een koolstoftaks komt. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in Terzake.

Volgens staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) zal de invoering van een koolstoftaks besproken worden in de schoot van de regering.“In het regeerakkoord staat dat wij de hele fiscaliteit gaan hervormen. Ik kan mij voorstellen dat we gezien de klimaatomwenteling die fiscaliteit groener gaan maken. Dan zal een koolstoftaks ook op tafel komen te liggen en dan zal dat binnen de schoot van de regering zeker besproken worden.”

Vorig jaar kondigde minister van Klimaat en Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) enkele voorstellen aan voor de invoering van een koolstofprijs. Dat leverde haar heel wat kritiek op, ook vanuit liberale hoek. “Het zou fout zijn om die zaken helemaal apart te nemen. Dat moet altijd in een groter geheel bekeken worden. Uiteraard zitten we met zeven partijen in de regering. Dat zal op tafel liggen en we zullen dat dan bespreken”, zegt De Bleeker.

Eerder pleitte ook gouverneur Pierre Wunsch van de Nationale Bank al voor de invoering van een koolstoftaks, om zo de klimaatdoelstellingen te realiseren.“We zullen op een dag het debat moeten voeren over groene taksen. Zonder zo een duidelijk en relatief stabiel signaal, zal het heel moeilijk worden om de doelstel­lin­gen te halen”, aldus Wunsch.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen