Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Stalker veroordeeld tot 24 maanden celstraf

Wijnand Meeus

Een 49-jarige stalker is veroordeeld tot 24 maanden celstraf. Daarnaast moet hij ook een boete van 800 euro en een schadevergoeding van 3.355 euro betalen. Hij viel de laatste jaren zijn ex-vriendin lastig en probeerde haar zelfs omver te rijden met zijn wagen. De situatie escaleerde helemaal toen hij haar bedreigde met een vuurwapen.

“Na een relatie van acht jaar had zij in oktober 2018 de relatie verbroken”, zegt Sophia Lycops, advocate van het slachtoffer. “Hij kon de breuk niet verwerken. Hij kwam haar woning in de gaten houden en luistervinken. Hij uitte bedreigingen aan haar adres, ook ten aanzien van haar dochter.” De 42-jarige vrouw werd bovendien lastig gevallen aan haar woning in de nacht en kreeg verschillende ongewenste mails van haar ex-vriend en belager.

Op 2 september 2020 probeerde de man haar zelfs van de weg te rijden. 17 september spande helemaal de kroon. Wanneer de vrouw ’s avonds thuis kwam werd ze belaagd door de man die liet uitschijnen dat hij een vuurwapen bij zich had. “Niet schreeuwen of ik schiet”, riep hij daarbij. Hij sloeg daarna de vrouw driemaal op het hoofd. Een buurman van de brouw bevestigd dat hij een loop van een vuurwapen heeft gezien. Hij bemachtigde het nieuwe adres van de vrouw door zich voor te doen als politieagent om zo het adres van haar nieuwe vriend te ontfutselen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen