Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Strenge grenscontroles tijdens krokusvakantie

Wijnand Meeus

De lokale politie zegt streng te gaan controleren aan de grenzen tijdens de krokusvakantie. Er staat momenteel nog tot 1 april een verbod op alle niet essentiële reizen naar het buitenland. “Wie een overtreding maakt, krijgt per persoon een boete, en wordt teruggestuurd”, klinkt het bij Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie.

De lokale en federale politie zal via enkele gestructureerde acties en gerichte patrouilles controleren aan de grenzen. “Voor de uitzonderingen, zoals grensarbeiders of reizen vanwege dwingende gezinsredenen, stelt zich dus geen probleem”, zegt Paelinck. Daarnaast zijn reizen die deel uitmaken van het het dagdagelijkse leven ook nog toegestaan. Hierbij kan natuurlijk de vraag worden gesteld wat het dagdagelijkse leven nu exact inhoudt. Volgens Paelinck weten de grenszones perfect wat er onder deze term valt en wat niet.

Iedereen die geen geldige reden heeft om de grens over te steken zal worden beboet. De controles zullen worden gehouden over de gehele krokusvakantie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen