Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Tom Van Grieken pleit voor afschaffing avondklok

Anton Schelfaut

In ‘De afspraak op vrijdag’ pleit Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ervoor om de avondklok af te schaffen. Volgens hem is die maatregel buitenproportioneel en inefficiënt. “Als je wil dat mensen maatregelen respecteren, zal je draagvlak moeten hebben”, klinkt het.

In ‘De afspraak op vrijdag’ wijst Tom Van Grieken op de absurditeit van een avondklok voor het hele land. “Dat je zowel in de duinen aan de kust als in de bossen van de Kempen om kwart over 12 niet meer alleen meer mag rondwandelen om god weet welke reden, is toch wel bij de haren getrokken.”

Van Grieken denkt dat er een alternatief mogelijk is. “Schaf die avondklok af en pak een samenscholingsverbod vanaf vier personen na een bepaald uur. Dat lijkt me veel efficiënter. Wat kan het in hemelsnaam kwaad als iemand om 1 uur alleen met zijn hond in de bossen wil gaan wandelen. Mensen mogen dat doen. Je bent geen crimineel als je je gewoon verplaatst na 12 uur.”

Volgens Van Grieken kan je mensen ook niet verplichten om zich te laten vaccineren. “Een vaak gehoord argument waarom veel vrouwen in de zorgsector of de ziekenhuiswereld zich niet laten vaccineren, is dat je dat absoluut niet moet doen als je zwanger bent of wil worden”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Tom Van Grieken pleit voor afschaffing avondklok”

  1. Als de regering na debat en stemming, in het Parlement, door een wet de avondklok instelt kan ik dat alleen maar toejuichen. Onze eerste prioriteit moet gaan naar de bescherming van het publiek en het handhaven van maatregelen ter bestrijding van het covid-19 virus. Overdag heeft Tom gelegenheid te over om met zijn hond te gaan wandelen. En dat kan evengoed in het binnenland als aan de kust. Vergeet uw mondbescherming en de social distancing niet aub.

Plaats een reactie

Delen