Tot 50.000 euro voor bedrijven die getroffen zijn door Brexit

Foto: Facebook.Tot 50.000 euro voor bedrijven die getroffen zijn door Brexit

Binnenland politiek

Tot 50.000 euro voor bedrijven die getroffen zijn door Brexit

Wijnand Meeus

De Vlaamse bedrijven die een financieel nadeel ondervinden omwille van de Brexit kunnen vanaf vandaag een ‘Brexit-veerkrachtsubsidie’ tot 50.000 euro aanvragen. Met dit geld kunnen ze advies inkopen om bijvoorbeeld nieuwe markten te verkennen. In totaal strekt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) een bedrag van 28 miljoen euro uit.

De ‘veerkrachtsubsidie’ kan worden aangevraagd door bedrijven die direct of indirect getroffen zijn door de Brexit. “De coronacrisis heeft voor veel bedrijven grote gevolgen. Wie daarnaast handel voert met of in het Verenigd Koninkrijk wordt ook nog eens getroffen door de Brexit”, klinkt het bij Vlaams minister van Economie Hilde Crivits (CD&V). “Die bedrijven kunnen rekenen op steun om hun bedrijfsstrategie te heroriënteren. Daarom voorzien we nu in een subsidie tot maximaal 50.000 euro om advies en begeleiding op dat vlak te kunnen inkopen.”

Bedrijven zullen nu een subsidie van minimaal 20.000 euro tot maximaal 50.000 euro kunnen aanvragen bij de Vlaamse overheid. Dit geld kunnen ze dan gebruiken voor de personeelskost bij een externe dienstverlener om als bedrijf strategisch te kunnen heroriënteren. De 28 miljoen euro zal in twee delen worden uitgereikt. Telkens in stukken van 14 miljoen euro.

“De impact van de Brexit op onze bedrijven mogen we niet onderschatten”, gaat minister Crevits verder. “De voorbije maanden hebben we alles in het werk gesteld om onze ondernemers goed voor te bereiden. Maar sinds 1 januari is het VK effectief uit de EU gestapt. Met deze Brexit veerkrachtsubsidie willen we ondernemers in staat stellen zich om te vormen, nieuwe markten te verkennen of te diversifiëren. De coronacrisis duwt de Brexit nog steeds wat op het achterplan, maar de uitdaging blijft groot.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen