Trump kondigt comeback aan in eerste toespraak sinds vertrek uit Witte Huis

Foto: Shutterstock. Trump kondigt comeback aan in eerste toespraak sinds vertrek uit Witte Huis

Uncategorized

Trump hint naar comeback in eerste toespraak sinds vertrek uit Witte Huis

/

Voormalig Amerikaans Donald Trump gaf vandaag voor het eerst sinds zijn vertrek uit het Witte Huis een publieke toespraak, over zijn toekomst en de toekomst van de Republikeinen. Hij kondigde aan geen nieuwe partij te zullen starten, “dat was fake news”, maar blijft actief binnen de Republikeinse partij en de Amerikaanse politiek. In 2024 wordt hij mogelijks opnieuw presidentskandidaat.

Trump verloor eind vorig jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van Joe Biden, maar uit peilingen blijkt dat hij nog steeds bijzonder populair is bij de Republikeinse kiezers. Een meerderheid van hen geeft aan dat ze opnieuw op hem zouden stemmen indien hij zich kandidaat zou stellen. Hij zou dus grote kans maken om opnieuw de Republikeinse presidentskandidaat te worden in 2024, indien hij dat ook zelf wil.

Vandaag gaf Trump daarover meer duidelijkheid in zijn eerste publieke toespraak in ruim een maand.“De ongelofelijke reis die we vier jaar geleden zijn begonnen, is nog lang niet voorbij”, zo begon Trump zijn toespraak. “We zijn hier bijeengekomen om over de toekomst te praten. De toekomst van onze beweging, de toekomst van onze partij en de toekomst van ons geliefde land.”

Nadat hij uithaalde naar de eerste maand van de regering-Biden, gaf hij (iets) meer duidelijkheid over zijn eigen toekomst. Trump wilde het nog niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar hintte er wel op dat hij in 2024 mogelijks opnieuw presidentskandidaat zal zijn. “Wie weet probeer ik ze wel voor een derde keer te verslaan”, zei hij onder meer met een knipoog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Trump hint naar comeback in eerste toespraak sinds vertrek uit Witte Huis”

Plaats een reactie

Delen