Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Tweeling voor jeugdrechter omdat ze na scouts buiten bleven napraten met één persoon te veel

/

Een 16-jarige tweeling uit Brugge moet voor de jeugdrechter verschijnen omdat ze na de scouts bleven napraten met drie anderen. “Strikt genomen overtraden mijn dochters de coronaregels, maar had een waarschuwing hier nu niet kunnen volstaan?”, vraagt de moeder van de tweeling zich af in Het Nieuwsblad.

“Ze zaten op een plein wat verder op de grond”, aldus de moeder. “En neen ze zaten niet te blowen of te drinken. Ze zaten te praten op de grond, met vijf. Ze hielden afstand en berokkenden niemand overlast, ook al zat er strikt genomen één persoon te veel. Ook een tweeling telt uiteraard niet als één persoon.”

Boete en jeugdrechter

De politie-patrouille die voorbij reed hield halt en gaf de meisjes een boete. Daarnaast zullen ze voor de jeugdrechter moeten verschijnen, omdat dit bij het overtreden van de coronaregels door minderjarigen de standaardprocedure is. De moeder van het slachtoffer vindt dat allemaal een beetje overdreven.

“Hadden die agenten nu niet gewoon kunnen vragen om niet samen op de grond te zitten? Ik heb alle begrip voor de regels, maar dit is nu toch wel tikkeltje grotesk”, klinkt het. “Zeker als ik dit weekend al die mensen samen zie hokken op stranden en pleinen. Ik ben zondagochtend gaan fietsen. Moet ik tellen hoeveel grote groepen pelotons ik heb gezien?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Tweeling voor jeugdrechter omdat ze na scouts buiten bleven napraten met één persoon te veel”

  1. Tijdens het week-end zakken honderden (Brusselaars) wandelaars en fietsers af naar het park van Tervuren en omgeving. Bij zo’n massa, die kris kras, zonder regelgeving, door elkaar loopt/fiets is social distancing van 1.5 m onbegonnen werk. Meer dan de helft die bovendien geen mondbescherming dragen. En dan moeten we lezen dat in Brugge flikken jonge mensen op de bon gooiden omdat er een persoon te veel (sic) aanwezig was in hun toevallige bubbel. Dan denk ik onwillekeurig aan pestboetes in hoofde van die pandoren. Wanneer blijkt dat de slachtoffers ook nog voor de jeugdrechter moeten verschijnen, wordt het pas hallucinant.
    Mijn suggestie aan de overheid: staak de vervolgingen in afwachting dat het parlement een coherente pandemiewet heeft kunnen en mogen stemmen. Onbegrijpelijk dat de minister van justitie, Vincent Van Quickenborne (OVLD), tot nader order nalaat van een wetsontwerp neer te leggen in de Kamer, terwijl de repressiemachine op volle toeren draait. Draait het dan alleen om geldboetes te innen voor de liberale regering van Alexander De Croo?

    Ondertussen heb ik al politiepatrouilles, te voet en per fiets gezien, die social distancing negeerden en geen mondbescherming droegen. Gaat het parket die overtredingen ook vervolgen als burgers die overtredingen filmen en doorsturen?

Plaats een reactie

Delen