Van Grieken pleit voor legalisering pepperspray: 'Elke vrouw moet dit op zak kunnen hebben'

Foto: VTM Nieuws. Van Grieken pleit voor legalisering pepperspray: 'Elke vrouw moet dit op zak kunnen hebben'

Uncategorized

Van Grieken pleit voor legalisering pepperspray: ‘Elke vrouw moet dit op zak kunnen hebben’

/

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken pleitte vandaag in de studio van VTM Nieuws opnieuw voor de legalisering van pepperspray. “Ik heb het bij”, aldus Van Grieken. “Het gaat dus over dit. Voor dit kleine flesje wordt Dries nu vervolgd. Iedere vrouw zou pepperspray moeten kunnen aankopen. Wij gaan dan ook wéér ons voorstel indienen om dit legaal te maken.”

Vorige maand raakte bekend dat het parket van Gent vraagt om federaal parlementslid Dries Van Langenhove door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. “Schending van de racisme- en wapenwet”, zo klinken de beschuldigingen. Vooral die zogenaamde inbreuken op de wapenwet zorgen voor onbegrip bij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Pepperspray

“We lazen de afgelopen drie jaar alsof er een rechtse al-Qaida in de maak was, terwijl het om handel in pepperspray ging”, relativeert Van Grieken. “Als dat verboden wapenbezit is, dan zal je veel mensen moeten veroordelen.” Van Grieken nam ook zelf een flesje pepperspray mee naar de studio. “Ik heb het bij. Het gaat dus over dit. Voor dit kleine flesje wordt Dries nu vervolgd.”

In het verleden pleitten Vlaams Belang en Van Grieken al voor de legalisering van pepperspray, en dat doet hij nu opnieuw. “Iedere vrouw zou pepperspray moeten kunnen aankopen”, vindt de partijvoorzitter. “Wij gaan dan ook wéér ons voorstel indienen om dit legaal te maken. Zoals in Duitsland het geval is.”

Het bezitten van pepperspray is tot op heden dus verboden, maar de politie van Antwerpen (waar het gesprek plaatsvond) zal naar eigen zeggen geen verdere stappen ondernemen om Van Grieken te bestraffen. “Mochten we hem controleren op straat en hij heeft dit bij, zullen we een PV opmaken. In dit geval zullen we niet tussenkomen, gezien hij het enkel bijhad om een punt duidelijk te maken”, stellen ze aan VTM Nieuws.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen