Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Uncategorized

Van Grieken verdedigt Van Langenhove: “Opkomen voor vrije meningsuiting is altijd essentieel”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken verdedigt de aanwezigheid van Kamerlid Dries Van Langenhove op een betoging in Parijs. Daar kwamen zaterdag 1.500 manifestanten op straat om te protesteren de ontbinding van Génération Identitaire. “Opkomen voor de vrijheid van meningsuiting is altijd essentieel”, klinkt het.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1363392342967939076

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin kondigde vorige week aan de procedure voor de ontbinding van Génération Identitaire te zullen opstarten. Daartoe besloot hij naar aanleiding van een aantal acties die de beweging voerde tegen illegale immigratie in Frankrijk.

Zaterdag protesteerden 1.500 manifestanten tegen de aangekondigde ontbinding van de Franse identitaire jongerenbeweging. Dries Van Langenhove was samen met enkele leden van Schild & Vrienden afgezakt naar Parijs om deel te nemen aan de betoging. Dat leverde hem heel wat kritiek op, aangezien zijn trip in tegenspraak zou zijn met het verbod op niet-essentiële reizen.

Op Twitter verdedigt voorzitter Tom Van Grieken de aanwezigheid van Dries Van Langenhove op de betoging. “Opkomen voor de vrijheid van meningsuiting is altijd essentieel. (…) Censuur neemt toe, maar de vierde macht slaapt”, schrijft hij.

Aan VRT NWS vertelde Van Grieken dat hij vooraf op de hoogte was gebracht. “Ik heb hier geen enkel probleem mee. Onze vrijheid van meningsuiting staat onder druk. We mogen ons niet meer verenigen zoals we willen. We mogen nog amper iets delen op sociale media. Dit lijkt me heel essentieel.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Van Grieken verdedigt Van Langenhove: “Opkomen voor vrije meningsuiting is altijd essentieel””

Plaats een reactie

Delen