Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang wil kost voor digitale inzage strafdossier verlagen

Anton Schelfaut

Het Vlaams Belang pleit voor een daling van de kost voor digitale inzage in het strafdossier. Dat meldt de partij in een persbericht. Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang) stelde hierover parlementaire vragen aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

De kostprijs van een digitale kopie van het strafdossier kan vandaag oplopen tot 1.450 euro. “Reeds in 2017 beloofde toenmalig Justitieminister Koen Geens (CD&V) dat een kopie van het strafdossier gratis moest worden. Drie jaar later is daar nog niets van in huis gekomen, en moeten burgers tot 1.450 euro ophoesten om hun eigen dossier te kunnen inkijken. Dat is onaanvaardbaar”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Marijke Dillen.

Het Vlaams Belang diende in de Kamer een motie in. Daarin vraagt de partij om de prijs van een digitale kopie te beperken tot de werkelijke kost ervan. “Hoewel minister Vincent Van Quickenborne in de commissie duidelijk stelde dat hij volledig akkoord was met deze zienswijze, was het zijn eigen partij die bij monde van Kamerlid Patrick Dewael (Open Vld) een tegenmotie indiende om dit voorstel te verwerpen. Onbegrijpelijk!”, besluit Dillen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Vlaams Belang wil kost voor digitale inzage strafdossier verlagen”

  1. Burgers moeten tot 1.450 euro ophoesten om hun eigen dossier te kunnen inkijken in gerechtszaken. Dat is onaanvaardbaar”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Marijke Dillen. Volledig akkoord met Marijke Dillen. Dat Kamerlid Patrick Dewael (Open Vld) een tegenmotie indiende om dit reactionair systeem te handhaven getuigt van een totaal gebrek aan democratische normen en waarden bij het liberale kamerlid-burgemeester van Tongeren. Anno 2021 blijven de Vlaamse liberalen vasthouden aan de klassenjustitie van het Ancien Régime.

Plaats een reactie

Delen