Vlaamse regering onderzoekt of bedrijven El Kaouakibi coronapremies moeten terugbetalen

Foto: Photonews. Vlaamse regering onderzoekt of bedrijven El Kaouakibi coronapremies moeten terugbetalen

Uncategorized

Vlaamse regering onderzoekt of bedrijven El Kaouakibi coronapremies moeten terugbetalen

/

In het kader van het onderzoek naar mogelijke subsidie-fraude en corruptie gepleegd door Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld), wordt nu ook onderzocht of de vennootschappen van El Kaouakibi coronapremies moeten terugbetalen. Dat meldt Belga.

Sihame El Kaouakibi kwam recent in het oog van de storm te staan omdat ze met haar vzw Let’s Go Urban voor zo’n 350.000 euro subsidiefraude zou hebben gepleegd. De subsidies die ze kreeg zou El Kaouakibi hebben doorgesluisd naar andere aan haar gelinkte vennootschappen of naar zichzelf en vrienden of familie. Mogelijks zou er ook sprake zijn van corruptie bij overheidsaanbestedingen.

Coronapremies terugbetalen?

De Vlaamse overheid onderzoekt nu of de coronapremies die de voorbije maanden werden uitbetaald aan de vennootschappen van Sihame El Kaouakibi teruggevorderd dienen te worden. “Er zijn inderdaad vragen tot terugvordering, de procedure volgens de algemeen geldende regels loopt”, bevestigt het kabinet-Crevits aan Belga.

El Kaouakibi heeft inmiddels gereageerd op het nieuws. Ze maakt zich sterk dat de coronahinderpremie terecht werd toegekend en dat onderzoek zal uitwijzen dat die niet zal moeten worden terugbetaald.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen