Voormalig MR-voorzitter regelde versneld visum Anderlecht-transfer in ruil voor truitjes en eretribune-tickets

- Congrs de mobilisation militante du Mouvement RŽformateur - Nieuwjaarsfeest van MR * Olivier Chastel * Didier Reynders * Louis Michel Wavre Belgium 12/01/20 pict. by Christophe Licoppe © Photo News

Binnenland politiek

Voormalig MR-voorzitter regelde versneld visum Anderlecht-transfer in ruil voor truitjes en eretribune-tickets

/

Voormalig MR-voorzitter Olivier Chastel is onder vuur komen te liggen omdat uitlekte dat hij voetbalclub Anderlecht hielp met een versneld visum voor een transfer. In ruil kreeg hij daarvoor drie Anderlechttruitjes en tickets voor de eretribune. Hij vindt zelf niet dat hij echt iets fout gedaan. “Maar misschien had ik de vraag niet moeten doorsturen.”

De feiten dateren van 31 januari 2016, de laatste dag dat de transfermarkt geopend is. Op het allerlaatste moment wil Anderlecht de Senegalese middenvelder Stéphane Badji binnenhalen, maar die zou normaliter niet op tijd een visum krijgen om naar ons land te kunnen komen.

De controversiële makelaar Mogi Bayat, één van de spilfiguren in het corruptie-schandaal, contacteert daarom toenmalig MR-voorzitter Olivier Chastel. Ze kennen elkaar uit Charleroi en Chastel twijfelt dan ook niet om Bayat te helpen.

Truitjes en eretribune-tickets

Chastel zorgt ervoor dat de visumaanvraag binnen een mum van tijd wordt goedgekeurd. “Het visum is in orde”, stuurt hij diezelfde avond nog naar Bayat. De volgende ochtend stuurt Bayat een email naar Anderlecht om drie gepersonaliseerde Anderlecht-truitjes te regelen. Ze zijn voor Olivier Chastel en zijn kinderen. Daarnaast vraagt hij ook tickets voor de eretribune voor Chastel.

“Probeer ze – indien mogelijk – vandaag nog te laten maken, zodat ik ze morgen persoonlijk kan overhandigen bij Olivier Chastel thuis, om hem te bedanken”, schrijft Bayat. “Vraag aub ook aan Herman toestemming voor 3 TH (tribune d’honneur , nvdr.) voor meneer Chastel en zijn kinderen.”

In een reactie aan Het Nieuwsblad ontkent Chastel eerst iets te hebben gekregen van Bayat. Later geeft hij dan toch toe inderdaad de truitjes en tickets te hebben gekregen, maar hij vindt niet dat hij fout gehandeld heeft. “Ik was louter een doorgeefluik”, stelt hij. “Maar misschien had ik de vraag niet moeten doorsturen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen