Foto Photonews: © Andrea Renault/Polaris/Photo News - 06584596

Foto Photonews: © Andrea Renault/Polaris/Photo News - 06584596

Uncategorized

Vrouw van legendarische drugsbaron El Chapo opgepakt in VS

Ruben Notteboom

Emma Coronel Aispuro, de vrouw van de legendarische Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd in Amerika. De politie stond haar op te wachten in Dulles International Airport in Virginia. De 31-jarige Emma Coronel Aispuro wordt verdacht van drugshandel in het kartel van El Chapo.

Emma Coronel Aispuro moet dinsdag voor een federale rechter verschijnen in de VS. Ze zou betrokken zijn geweest bij het smokkelen en de verkoop van verschillende soorten drugs, zoals cocaïne, methamfetamine, heroïne en marihuana. Ze wordt er ook van verdacht El Chapo te hebben geholpen bij zijn ontsnappingspogingen in 2015 en 2016 in Mexico. Naar verluidt plande ze om 500 gram methamfetamine, meer dan 1 kilo heroïne, 5 kilo cocaïne en 1000 kilo marihuana naar de VS te smokkelen.

El Chapo en het Sinaloa-kartel

De vrouw is geen onbekende. Haar echtgenoot El Chapo is een legendarische en beruchte drugsbaron die een belangrijke rol speelde in het gewelddadige Sinaloa-kartel. Hij kreeg levenslang maar wist in Mexico te ontsnappen uit de gevangenis met een tunnel.

Zijn vrouw had toen een stuk land gekocht aangrenzend aan de gevangenis. El Chapo kreeg daarna een horloge met een GPS in waardoor zijn exacte locatie kon bepaald worden. Vervolgens werd een tunnel gegraven naar zijn cel. Toen de politie hem later opnieuw wilde arresteren, kwam het tot een vuurgevecht. Meerdere handlangers kwamen om het leven. In 2017 werd hij uitgeleverd aan de VS.

Aispuro is zo trouw als een hond. Tijdens de rechtszaken tegen El Chapo zei ze geen woord negatiefs over hem, zelfs niet toen hun liefdesleven uit de doeken gedaan werd. Ze bleef naar verluidt actief in de drugshandel voor haar man, hoewel ze ook haar eigen kledinglijn heeft gelanceerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen