Uncategorized

Wie is Luka Elsner?

Gille Van Binst

Veertien dagen geleden stond er in de krant dat Yves Vanderaeghe KV Kortrijk moest verlaten. Dat nieuws werd met klem ontkend door het bestuur van KVK. Het was dan ook een verrassing dat zondag Luka Elsner, de nieuwe Sloveense trainer, werd aangekondigd.

Wie in godsnaam is Luka Elsner?

Hij is 38 jaar. Hij stopte op zijn 31ste met voetballen en wilde trainer worden. Hij begon als assistent bij NK Domzale, de club waar hij begon te voetballen en kreeg er enkele maanden later zijn kans als hoofdcoach. Hij was ook al actief in ons land. In het seizoen 2018- 2019 was hij coach van Union in 1B. Hij werd derde met de Brusselaars. Elsner viel vooral op door zijn prestaties in de Croky Cup, hij schopte het tot in de halve ­ nales, nadat het onder meer Anderlecht en RC Genk had uitgeschakeld. Hij heeft oog voor detail. In Sint-Gillis liet Elsner onder meer een bibliotheek installeren waar zijn spelers konden lezen, hij liet bedden plaatsen, waar de spelers konden slapen tussen twee trainingen door.

Luka heeft zijn kans in een grote competitie al gehad. Amiens, dat in het seizoen 2019-2020 uitkwam in de Ligue1 Het was vechten om niet te degraderen. Na 28 speeldagen stond zijn ploeg op de voorlaatste plaats en toen werd de Ligue1 stopgezet, degradatie voor Amiens.

In de Ligue 2 miste Elsner dit seizoen zijn start compleet. Hij werd ontslagen!

Cercle

Ik zou denkelijk toch nog maar eens naar Yves Vanderhaeghe telefoneren als ik iets voor het zeggen had bij Kortrijk. Het kan goed al te laat zijn, nietwaar Cercle!

Quizavond

Ik ken Yves al een hele tijd, hij was nog speler bij Moeskroen en later van FC Roeselare. Als T2 van Kortrijk ontmoette ik hem tijdens een quizavond in Brakel. Hij kwam bij mij over als een rustig mens, iemand met een luisterend oor, de ideale schoonzoon. Iemand die niet absoluut in de schijnwerpers hoeft te staan, de perfecte verbindingsman tussen Hein Vanhaezebrouck en de spelersgroep. Beleefd is hij ook nog, want hij noemde mij ‘mijnheer Van Binst’ toen hij mij begroette. Die jongen kon vanaf dan in mijn ogen geen kwaad meer doen…

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Deze Vlaams-Brabander heeft meer dan 10 seizoenen RSC Anderlecht op de teller, maar kende ook rijkgevulde jaren bij Club Brugge en Toulouse. Een trofeekast met nationale en internationale prijzen, nooit verlegen om een straf verhaal en vandaag een pen zo scherp als diens rechterbeen in de jaren '70.

Plaats een reactie

Delen