WK-finale voor clubs in Qatar zorgt voor ophef: vrouwelijke scheidsrechters krijgen geen hand

Foto: Twitter. WK-finale voor clubs in Qatar zorgt voor ophef: vrouwelijke scheidsrechters krijgen geen hand

Uncategorized

WK-finale voor clubs in Qatar zorgt voor ophef: vrouwelijke scheidsrechters krijgen geen hand

/

Opmerkelijke beelden uit Qatar, waar recent de finale van het WK voor clubs gespeeld werd. Na de wedstrijd kregen ook de scheidsrechters een medaille en corona-veilige boks. De vrouwelijke scheidsrechters zijn daarbij genegeerd door de koninklijke familie van Qatar.

Bayern München won de finale van Tigres uiteindelijk met 1-0. Toch was na de wedstrijd vooral wat zich achteraf op het veld afspeelde onderwerp van gesprek. Spelers en scheidsrechters kregen tijdens de ceremonie na de wedstrijd een medaille en een bedanking met een boks. Althans de mannelijke scheidsrechters. De vrouwelijke scheidsrechters voelden zich pijnlijk genegeerd door de aanwezige Qatarese leden van de koninklijke familie.

De FIFA waarschuwde de vrouwelijke scheidsrechters vooraf al dat ze geen hand zouden krijgen. Het viel ook op dat de vrouwen zelf geen aanstalten maakten om hen een boks te geven of zelfs naar hen te kijken. Op sociale media krijgt de wereldvoetbalbond dan ook kritiek over het aanvaarden van de vrouwonvriendelijkheid.

WK boycot?

In 2022 organiseert Qatar het Wereldkampioenschap voetbal. Er gaan opnieuw stemmen op om dat te boycotten. Eerder bleek al dat de gastarbeiders die er aan de voetbalstadions werken er behandeld worden als slaven. Het is ook een publiek geheim dat er in Qatar geen sprake is van gelijke rechten voor vrouwen of de LGBT-gemeenschap. Ook dat werd nu opnieuw duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen