Wouter Beke (CD&V): “We kunnen niet anders dan eerst oudere mensen vaccineren”

Foto: Twitter. Wouter Beke (CD&V): “We kunnen niet anders dan eerst oudere mensen vaccineren”

Uncategorized

Wouter Beke (CD&V): “We kunnen niet anders dan eerst oudere mensen vaccineren”

Wijnand Meeus

Steeds meer stemmen roepen op om jongeren naar voor te schuiven in de vaccinatiestrategie. Daarbij werpen zich ook vragen op of het een juiste strategie was om eerst de ouderen te vaccineren. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) verduidelijkt dat deze keuze zeker de juiste was. “We kunnen het niet maken om de meest kwetsbare groep niet eerst te vaccineren”, klinkt het.

Er is gekozen om eerst de mensen te vaccineren die de grootste kans hebben om in het ziekenhuis terecht te komen en ernstig ziek te worden. Dat is erg leeftijdsgebonden. We kunnen niet anders dan eerst de oudere mensen te vaccineren”, vertelt Beke in ‘De Ochtend’. Volgens de minister zou er geen conflict tussen de generaties aan de gang zijn Integendeel, “Er is net een grote solidariteit.” Hij geeft wel toe dat de afweging steeds moeilijk blijft om te maken. “Dit is een crisis waarin we voortdurend een balans moeten zoeken. Tussen de verschillende generaties, maar ook tussen fysieke gezondheid en mentaal welzijn.”

Beke hoopt dat er tegen de zomer perspectief komt voor de jeugd. “De vraag is wanneer we sommige zaken, zoals onderwijs en vrijetijdsbeleving, weer kunnen openzetten. Op een bepaald moment moeten we de balans maken: hoeveel mensen zijn gevaccineerd, wat is de virologische toestand, en zijn we als samenleving voldoende beschermd.” Maar hij maakt hierbij toch een kanttekenening. “Het is niet omdat je gevaccineerd bent, dat je je vrijheid terugkrijgt. In de woonzorgcentra laten we ook niet plots de maatregelen vallen. Daarvoor zijn we nog in een veel te vroeg stadium.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Wouter Beke (CD&V): “We kunnen niet anders dan eerst oudere mensen vaccineren””

  1. Krijgen we nog ooit onze vrijheid terug? Ik volg de politiek toch een beetje, we zitten nu al in een dictatuur in Europa, alleen willen ze het nog niet toegeven(alhoewel zie de EC en hun klimaat en immigratie voorstellen)

Plaats een reactie

Delen