Zlatan Ibrahimovic haalt uit naar LeBron James: "Sporters moeten uit de politiek blijven"

Foto: Shutterstock. Zlatan Ibrahimovic haalt uit naar LeBron James: "Sporters moeten uit de politiek blijven"

Uncategorized

Zlatan Ibrahimovic haalt uit naar LeBron James: “Sporters moeten uit de politiek blijven”

Anton Schelfaut

AC Milan-spits Zlatan Ibrahimovic (39) heeft in een interview met Discovery+ uitgehaald naar NBA-ster LeBron James (36). James laat zich regelmatig uit over zaken als politiegeweld en rassenongelijkheid in de Verenigde Staten. Sporters moeten uit de politiek blijven, vindt Ibrahimovic.

“Hij is fenomenaal in zijn sport, maar ik heb er een hekel aan als mensen met een bepaalde status zich voor politieke doeleinden inzetten”, zei Zlatan Ibrahimovic eerder deze week over LeBron James. De spits van AC Milan noemde het “een fout als atleten uit hun baan stappen”. “Ik doe niet aan politiek. Dat wel doen is de eerste fout die mensen die beroemd worden en een zekere status krijgen maken. Je moet doen waar je goed in bent.”

LeBron James reageerde afgelopen nacht fel op de uitspraken van de Zweedse spits. “Ik ben de verkeerde man om tegen te zeggen wat ik wel en niet moet doen. Ik weet namelijk waar ik over praat en zal nooit mijn mond houden.”

James benadrukte dat hij nooit zal zwijgen over dingen die verkeerd zijn. “Ik praat over mijn volk en ik praat over ongelijkheid, sociaal onrecht, racisme, systematische onderdrukking van kiezers, dingen die gebeuren in onze gemeenschap en die ik gezien heb omdat ik deel uitmaakte van die gemeenschap. Ik weet nog altijd wat er speelt, want ik heb een groep van meer dan 300 kinderen op mijn school die hetzelfde meemaken en zij hebben een stem nodig. Ik ben hun stem.”

“Ik gebruik mijn platform om licht te blijven werpen op alles wat er gebeurt, het goede en het slechte. Niet alleen in mijn gemeenschap, maar ook in dit land en de rest van de wereld. Ik zou nooit zomaar alleen aan sport kunnen doen, omdat ik het weet hoe krachtig mijn stem is”, aldus de NBA-ster.

Hypocriet

James noemde Ibrahimovic ook hypocriet. “Het is grappig dat juist hij dit zei, omdat ik geloof dat hij in 2018 de man was die zei dat hij altijd slecht werd behandeld in Zweden. Hij had het over dezelfde dingen, dat hij niet werd geaccepteerd door zijn achternaam en dat hij voelde dat er sprake was van racisme.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen