Zo'n 20 studenten houden bescheiden feestje op Gentse Sint-Pietersplein, allemaal boete

Foto: Twitter. Zo'n 20 studenten houden bescheiden feestje op Gentse Sint-Pietersplein, allemaal boete

Uncategorized

Zo’n 20 studenten houden bescheiden feestje op Gentse Sint-Pietersplein, allemaal boete

/

Deze namiddag hebben een twintigtal studenten een boete van 250 euro gekregen omdat ze op het Gentse Sint-Pietersplein aan het dansen waren. “We stonden op een veilige afstand met mondmasker aan”, aldus één van de aanwezigen. Gisteren kwamen ook al spontaan zo’n 100 studenten samen op het plein.

“Sinds vorige week komen we af en toe samen in de buitenlucht in groepjes van vier”, vertelt één van de studenten aan HLN. Andere groepjes studenten merkten dat op en voegden zich bij de aanwezigen. Het gevolg was dat er woensdagavond plots een 100-tal studenten verzameld hadden op het Gentse Sint-Pietersplein om er te dansen. De politie kwam ter plaatse, waarna de studenten wegvluchtten.

Vandaag gebeurde dat opnieuw. Een groep van zo’n 20 studenten kwam samen op het plein, al bleven ze wel op afstand van elkaar. “We zitten al bijna een jaar binnen”, klinkt het. “Op een of andere creatieve manier zochten we toch naar onze vrijheid tijdens ons studentenleven. Dus met een kleine tiental medestudenten vonden we het er niet beter op om, per groepjes van vier en met de nodige afstand, samen iets te drinken op het grote Sint-Pietersplein. Daar doen we in principe niets mis mee.”

Boete

Maar daar denkt de politie anders over. Net als woensdag kwamen ze ter plaatse, en vandaag slaagden ze er wel in de aanwezigen te identificeren en beboeten. Alle aanwezigen kregen een boete van 250 euro omdat ze het samenscholingsverbod zouden hebben overtreden.

“We stonden op een veilige afstand met mondmasker aan”, reageert één van de aanwezigen. “De politie die eerder op de dag passeerde zei ons dat we mochten blijven, als we afstand hielden. Dat deden we dan ook. Maar plots stonden ze hier met tien politiecombi’s en drugshonden om ons toch te beboeten. Als we hadden geweten dat dit niet mocht, waren we allang weg.”

De studenten voelen zich naar eigen zeggen in de steek gelaten en vergeten. “Wij voelen ons niet gehoord door de overheid”, klinkt het. “Al maanden wordt er niet geluisterd naar de studenten. Kijk naar die kotbubbel, of de avondklok. En nu dit. We worden in ons hemd gezet. Eerst zeggen ze dat het wel mag, om ons daarna dubbel zo hard te straffen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen