De tong van het slachtoffer werd eruit gesneden. Achtergrondfoto Shutterstock, in het kader staat het slachtoffer.

De tong van het slachtoffer werd eruit gesneden. Achtergrondfoto Shutterstock, in het kader staat het slachtoffer.

Uncategorized

Aanslag op blogger en criticus van het Azerbeidzjaanse regime Mirzali in Frankrijk

Jakob Kürüm

Op 14 maart 2021 werd in de stad Nantes in Frankrijk een aanslag gepleegd op de Azerbeidjaanse blogger Mohammed Mirzali die zich zeer kritisch opstelde op zijn populair YouTubekanaal tegenover het regime en het beleid van de Azerbeidjaanse president Aliyev.

Op 14 maart 2021 heeft een onbekende de kritische blogger brutaal aangevallen en zijn tong afgesneden. Mirzali werd in een zeer kritische toestand naar het ziekenhuis overgebracht en bevindt zich nu op intensief zorg.

De blogger staat bekend voor zijn kritische berichten tegenover het regime van Aliyev in Azerbeidzjan die hij al jaren via zijn YouTubekanaal verspreidt. De Azerbeidzjaanse autoriteiten probeerden hem al vele malen het zwijgen op te leggen maar slaagden er niet in. Zo werd zijn vader 3 jaar geleden ontvoerd en een aantal weken geleden zouden video’s van het privéleven van zijn zus op sociale media verspreid zijn.

Kritische video’s over de Azerbeidzjaanse regering

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jakob Kürüm (°1994, Paderborn) is een zichtbaar en actief lid van de oosters-christelijke gemeenschap in Mechelen. Gemotiveerd door een groot maatschappelijk besef volgt Kurum het lijden en de vervolging van de christelijke geloofsgemeenschap in het Midden-Oosten en de rest van de wereld op.

Plaats een reactie

Delen