ABVV vakbondsvrouw: "1 mei is de Dag van de Arbeid, niet de dag van de horeca"

Foto: ABVV. Caroline Copers.. ABVV vakbondsvrouw: "1 mei is de Dag van de Arbeid, niet de dag van de horeca"

Uncategorized

ABVV vakbondsvrouw: “1 mei is de Dag van de Arbeid, niet de dag van de horeca”

Kristof Luypaert

Merkwaardige tweet vanavond vanwege vakbondsvrouw Caroline Copers. Naar aanleiding van de berichtgeving na afloop van het overlegcomité waaruit blijkt dat de horeca mogelijk heropent op 1 mei plaatste ze een opmerkelijk bericht: “1 mei is de Dag van de Arbeid, niet de dag van de horeca. Goed dat er perspectief is voor de sector en zijn werknemers maar 1 mei laten we niet kapen”

Erg goed onthaald is die tweet alvast niet. Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, reageerde letterlijk met een “Zucht…”.

“Uit oprechte interesse: hoe rijmt u dit met ‘solidariteit, ‘samen tegen corona’ en ‘eisen voor gelijkheid’? Dit zijn de meest voorkomende woorden op jullie homepagina”, vroeg Baptiste Van Outryve, woordvoerder van Roompot Vakantiedorpen zich verbouwereerd af.

Later op de avond verwijderde Copers de Tweet. PAL NWS was net op tijd om een screenshot te maken. Toch ook even vermelden dat Copers Tweet wel gesmaakt werd door viroloog Marc Van Ranst. Die gaf de tweet alvast een like.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “ABVV vakbondsvrouw: “1 mei is de Dag van de Arbeid, niet de dag van de horeca””

  1. Wedden dat de horeca maar pas opengaat op 3 mei, wegens officieel “teveel volk op straat verwacht”.
    Wanneer gaat de vakbond eindelijk eens een wettelijk statuut krijgen? Of heeft men schrik dat er dan teveel fraude gaat uitkomen ?

  2. 1 mei is de dag van de werkers en niet van de stakers. Dus ABVV heeft geen enkel recht op deze feestdag, hij is er voor alle werkers en zeker niet voor socialisten (met gebalde linkervuist en de rechterzak geopend cfr de klaaskesmaffia in Hasselt)

Plaats een reactie

Delen