Gouverneur van New York Andrew Cuomo. Foto Shutterstock

Gouverneur van New York Andrew Cuomo. Foto Shutterstock

Uncategorized

Afzettingsprocedure dreigt voor gouverneur New York

Simon Segers

Andrew Cuomo, gouverneur voor de democraten, wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Leden van zijn eigen partij willen een afzettingsprocedure onderzoeken.

De aantijgingen begonnen in december vorig jaar toen voormalige medewerkster Lindsey Boylan de gouverneur beschuldigde haar gedwongen te hebben strippoker te spelen tijdens een vlucht. Ze beweert ook dat Cuomo haar ongevraagd gekust heeft in zijn kantoor. De beschuldigingen werden volledig ontkend. Nadat eind februari een tweede vrouw naar voren kwam, reageerde de gouverneur door zich te verontschuldigen. “Sommige zaken die ik gezegd heb zijn verkeerdelijk geïnterpreteerd als ongewenst flirtgedrag.”, gaf Cuomo toe.

Geen democratische steun

In de afgelopen weken hebben nog verschillende vrouwen getuigd over ongewenste aanrakingen. De democratische fractieleider van het staatsparlement heeft overlegd met zijn partijgenoten om te bekijken of een afzettingsprocedure mogelijk is. “Ik denk dat het tijd is dat de gouverneur serieus nadenkt of hij nog steeds effectief in de behoeften van de mensen van New York kan voorzien.”, verklaarde de fractieleider.

Gouverneur Cuomo heeft voorlopig niet gereageerd, maar weigert op dit moment om af te treden. Hij vindt dat een onderzoek de feiten dient vast te stellen alvorens er sprake kan zijn dat hij zijn mandaat moet neerleggen. Andrew Cuomo is al sinds 2011 gouverneur van de staat New York, zijn mandaat verstrijkt normaal in 2022. Enkele maanden geleden werd hij nog de hemel in geprezen voor zijn coronabeleid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen