Croix-Rouge in Reims (Google Maps)

Croix-Rouge in Reims (Google Maps)

Uncategorized

Agressie tegen persfotograaf in probleemwijk in Reims

Simon Segers

Persfotograaf Christian Lantenois (65) werd het slachtoffer van agressie tijdens een verkenning van de probleemwijk Croix-Rouge in Reims. De politie heeft een van de verdachten in hechtenis genomen.

Lantenois ligt op de dienst intensieve zorgen van het universitaire ziekenhuis van Reims. Afgelopen zaterdag stuurde l’Union de fotograaf naar de probleemwijk om verslag uit te brengen van een groep jongeren. Hier liepen namelijk spanningen op en de bendes waren gewapend met golfclubs en honkbalknuppels. Volgens Lantenois’ werkgever werd hij het doelwit van agressie toen hij foto’s nam en zich zo kenbaar maakte als journalist.

Verdachte aangehouden

De politie van Reims heeft minstens 3 verdachten geïdentificeerd en is hen actief aan het opsporen, volgens BFMTV. Een van hen werd gisteren aangehouden door de politie. Het gaat om de 21-jarige Algerijn Anes Saïd K., die reeds acht keer door het gerecht veroordeeld werd in het verleden, ook als minderjarige. Procureur Matthieu Bourrette heeft verklaard dat hij verdacht wordt van “‘ gewapende samenscholing met het oog op geweld en schade aanrichten” en “het niet helpen van een persoon in gevaar”.

Bourette vervolgt: “Er wordt vermoed dat Saïd K. de fotograaf op het hoofd geslagen heeft, eerst met zijn vuisten en vervolgens met de camera van het slachtoffer.” De procureur bevestigt ook de stelling van Lantenois’ wergever dat hij doelwit werd omdat hij zich kenbaar had gemaakt als journalist: “Het motief was dat hij zijn beroep uitoefende.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen