De Russische president Vladimir Poetin. Foto Shutterstock.

De Russische president Vladimir Poetin. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Amerika excuseert zich dan toch nadat Biden Poetin beledigde

Ruben Notteboom

Enkele dagen nadat Biden Poetin zwaar beledigde door hem “een moordenaar” te noemen, excuseert Washington zich met een brief aan de Russische ambassade. Dat melden de Russische staatspersagentschappen RIA en TASS.

Washington verdedigde eerst de uitspraak nog. Toen een journalist aan de woordvoerster van het Witte Huis vroeg of Biden spijt had van zijn uitspraak, was het antwoord duidelijk. “Nee,” klonk he. “De president gaf een direct antwoord op een directe vraag.”

“Biden ziet wat hij zelf is in mij, een moordenaar,” zegt Poetin

Door die directe aanval op de Russische president, ging het hevig waaien in het Kremlin. Het Britse persagentschap Reuters sprak van “relaties die een nieuw dieptepunt hebben bereikt zoals in de Koude Oorlog.”

Poetin reageerde scherp. “Vroeger toen ik als kind speelde en ruzie maakte met vrienden, zeiden we altijd “je moet er één zijn om er één te herkennen”,” lachte Poetin. “Dat is geen toeval. Dat is geen grapje onder kinderen maar het heeft een diepe psychologische betekenis. We zien altijd onze eigen kenmerken in andere mensen. Daardoor denken we dat zij zijn zoals wij zijn.”

Schriftelijke excuses

Nu bieden de Verenigde Staten toch excuses aan in een brief aan de ambassade. Dat kwam naar verluidt mede door druk van burgers die brieven stuurden naar de overheid. De Russische ambassadeur hoopt dat Washington luistert naar de kiezers en hun “relaties niet nog meer zullen ineenstorten door de overdreven confronterende betrekkingen die moeten stoppen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Amerika excuseert zich dan toch nadat Biden Poetin beledigde”

  1. Biden is erg aan het dementeren, zoals alle Democraten!!
    Hij dient als President verwijderd te worden en opgesloten in een kliniek(= zothuis).

    Het zelfde voor Kamala Harris! Als je overal en bij iedereen ( die niet zwart is of gekleurd) racisme ziet, dan is er iets niet in orde met je hoofd. Haar brein werkt niet zo goed meer doordat ze zich ook altijd maar moet focussen op één zaak: racisme dat er niet is! Men noemt dat soms illusies, maar feitelijk zijn dat HALLUCINATIES die verhinderen dat ze haar werk nog naar behoren kan uitvoeren!

Plaats een reactie

Delen