Ann Wauters: "Topsportvrouwen zijn mentaal sterker dan mannen"

Foto: Shutterstock. Ann Wauters: "Topsportvrouwen zijn mentaal sterker dan mannen"

Uncategorized

Ann Wauters: “Topsportvrouwen zijn mentaal sterker dan mannen”

Wijnand Meeus

Basketbalster Ann Wauters (40) pleit voor meer vrouwen in sleutelposities binnen de topsportwereld. “Ik zou in beleidsfuncties voor quota ijveren”, gaat ze zelfs verder. “Een mentaliteitsverandering bij de huidige bestuursleden is nodig.” Daarnaast vindt ze dat topsportvrouwen mentaal ook veel sterker zijn dan mannen.

In een interview op de website ‘TeamBelgium’ vertelt Wauters dat ze vindt dat er nog steeds ongelijkheid bestaat tussen mannen en vrouwen in de sportwereld. Ze zegt dat haar erkenning en verloning tijdens haar carrière sterk verschilden ten opzichte van mannen met een gelijkaardige carrière. “Daarin ben ik ook heel realistisch, onze marktwaarde is niet zo groot als die van mannen aangezien er minder interesse is om onze wedstrijden te volgen”, maakt ze wel als kanttekening.

Volgens Wauters zouden vrouwen actief in topsport daarnaast mentaal veel sterker zijn dan mannen.  “Ik heb al ongelooflijk straffe vrouwelijke atleten gezien die mentaal zo sterk waren”, klinkt het. “Ik heb het gevoel dat we ons soms toch nog wat meer moeten bewijzen in de sport en dat we geleerd hebben om het fysisch verschil dat er is tussen mannelijke collega’s misschien wel te compenseren door mentaal sterker te zijn.”

Om meer vrouwen in de sleutelposities te krijgen, vindt Wauters dat er quota moeten worden ingevoerd. “We willen allemaal de juiste persoon op de juiste plaats, maar ik zie dit als een overgangsfase waar in de eerste plaats vrouwen moeten geactiveerd worden om zo’n functies op te nemen, maar ook een mentaliteitsverandering bij de huidige bestuursleden nodig is”, aldus Ann Wauters.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen