Australisch Premier Scott Morrison (Liberal Party). Foto Shutterstock

Australisch Premier Scott Morrison (Liberal Party). Foto Shutterstock

Uncategorized

Australisch parlement in schande na seksvideo’s

Wijnand Meeus

Een klokkenluider die de naam ‘Tom’ kreeg verspreide in Australië beelden waarop te zien is hoe medewerkers van het parlement seksuele handelingen stellen. Zo is er onder meer te zien hoe een medewerker zichzelf bevredigt op het bureau van een parlementslid.

De foto’s en video’s gingen oorspronkelijk rond in een discussiegroep van medewerkers van de regering. ‘Tom’ verklaarde aan The Australian en Channel 10 dat de medewerkers van de regering en van parlementariërs soms seks hadden in een gebedsruimte van het parlement. Daarnaast zouden er ook zouden er sekswerkers naar het gebouw gebracht zijn, “voor het plezier van de parlementsleden van de coalitie”.

Ook zouden de medewerkers vaak pornografisch materiaal van zichzelf met elkaar delen. Hij spreekt van een ‘cultuur van mannen die denken dat ze alle kunnen doen dat ze willen’. Concreet werden er geen wetten overtreden maar volgens ‘Tom’ zijn ze ‘moreel failliet’.

Ondertussen werd al één adviseur ontslagen na het uitkomen van het beeldmateriaal. De regering zegt bovendien strenger te zullen optreden. De politieke cultuur in Australië stond al op wankel, en komt nu nog meer in ophef. Zo kwam er al controverse op de manier dat premier Scott Morrison (Liberal Party) omging met enkele eerdere affaires, zoals die van een medewerkster die een ex-collega beschuldigde van verkrachting.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen