Winston Marshall, de banjospeler van Mumford & Sons. Foto Shutterstock.

Winston Marshall, de banjospeler van Mumford & Sons. Foto Shutterstock.

Cultuuroorlog

Banjospeler Mumford & Sons, Winston Marshall, onder vuur na tweet over Andy Ngo

Ruben Notteboom

Winston Marshall, de banjospeler van de Britse band, Mumford & Sons, ligt onder vuur uit (extreem)linkse hoek nadat hij een tweet plaatste over Andy Ngo. De tweet in kwestie lijkt ondertussen verwijderd te zijn, maar er gaan wel nog screenshots de ronde. Hij feliciteerde Ngo met zijn boek.

Andy Ngo werd ontzettend bekend tijdens de BLM-rellen en Antifarellen in de Verenigde Staten. Hij ging naar verschillende plekken om de rellen op camera vast te leggen. Zijn beelden gingen de wereld rond en gaven ontzettend veel Twitteraars een raam op de werkelijkheid. Tijdens die rellen werd Ngo meerdere keren aangevallen. Ngo zou tijdens één van die aanvallen zelfs hersenschade hebben opgelopen. Hij schreef ook een boek over Antifa.

Marshall feliciteerde Andy Ngo: “Je bent een moedig man”

Proficiat Andy Ngo,” schreef Marshall. “Ik heb eindelijk de tijd gevonden om jouw belangrijk boek te lezen. Je bent een moedig man.” Het boek van Andy Ngo, “Unmasked: inside Antifa’s radical plan to destroy democracy”, is al zeer controversieel geweest. Zo werd boekenwinkel Powells in Portland zelfs het slachtoffer van Antifageweld omdat de winkel het boek van Ngo wilde verkopen. Een extreemlinkse Antifasupporter zei zelfs dat “het boek actief fascisme is en we er nu iets aan kunnen doen”. Volgens haar was het boek van Ngo stoppen hetzelfde als Mein Kampf destijds stoppen.

(Lees verder onder de tweet)

Volgens verschillende (extreem)linkse twitteraars is Marshall nu een fascist. “Eén van mijn favoriete bands is nu trending omdat de banjospeler het opnieuw duidelijk maakte dat hij fascistische propaganda leuk vindt,” schrijft Niki Hancock. “Hij is niet representatief voor de volledige band, maar de stilte van Mumford & Sons heerst al te lang.” Een andere twitteraar schrijft dat “dit banjoclubje met extreemrechtse sympathieën echt niet meer kan.” Anderen steunen hem dan weer. “Mumford & Sons deden niets verkeerds,” klinkt het.

Twitter is verdeeld

https://twitter.com/monterey_five/status/1368548254892384259
https://twitter.com/Gastonbisschops/status/1368859344079568896
https://twitter.com/Jayphex1gmailc1/status/1368349023397101570

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen