Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Uncategorized

Bart De Wever (N-VA) wil terrassen heropenen tijdens paasvakantie

Anton Schelfaut

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vraagt zich af of het niet beter zou zijn om tijdens de paasvakantie de terrassen al te openen. Dat heeft hij gezegd in ‘De zevende dag’. “Ik zie het persoonlijk niet zitten om de buitenhoreca dicht te houden tijdens de paasvakantie. Dat zet een enorme druk op de parken en de steden”, redeneert hij.

“We zitten in een vervelende periode, de cijfers stabiliseren op een hoog niveau en gaan niet echt vooruit of achteruit”, zo schetst Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) de huidige situatie in ‘De zevende dag’. “Een derde golf ligt altijd op de loer, we hebben weinig vaste grond onder onze voeten. Ik kijk nu vooral naar de paasvakantie. Kunnen we daar het ventiel niet op een veilige manier openzetten?”

De Wever ziet het persoonlijk niet zitten om de buitenhoreca dicht te houden tijdens de paasvakantie. “Dat zet een enorme druk op de parken en de steden. Mensen kunnen niet naar het buitenland en trekken dus naar de binnensteden en de kust. Je moet mensen uit parken halen, ze gaan dan naar de binnenstad, zitten soms op het terrasmeubilair dat er nog staat… Er is ook geen sanitair. Zouden we er niet verstandig aan doen om terrassen tijdens de paasvakantie toe te staan?”, vraagt hij zich af.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deed zondagmiddag bij VTM Nieuws hetzelfde voorstel. “Als je die mensen op terrassen van de horeca zet, dan zal de horeca-uitbater wel zorgen dat dat conform de maatregelen verloopt.”

“Derde golf vermijden”

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) vindt de heropening van de terrassen een moeilijk vraagstuk. “We moeten echt naar de stand van het virus kijken, het is nog enorm precair. Wat niemand wil meemaken, is nog eens een jojo. Iets openen en dat kort daarna weer moeten sluiten. Dan zijn we allemaal mentaal morsdood. We moeten echt voorzichtig zijn en een derde golf vermijden.”

Op 26 maart zal het Overlegcomité zich over de kwestie buigen. “Alles wat wij hier zeggen is uiteraard onder voorbehoud, wordt de curve slecht, dan pleit ik ook niet voor versoepelingen“, besluit De Wever.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen