Jamal Ben Saddik. Foto Photonews.

Jamal Ben Saddik. Foto Photonews.

Uncategorized

Bekende kickbockser Jamal Ben Saddik opgepakt in ‘Operatie Sky’

/

Een opvallende naam in het dossier van Operatie Sky. De bekende Marokkaans-Belgische kickbockser uit Borgerhout Jamal Ben Saddik wordt genoemd en werd ook opgepakt. Hij zou zogenaamde cryptofoons verkocht hebben aan criminelen.

“Een mokerslag voor de drugsmaffia” en “de grootste politieactie ooit in ons land”, zo werd Operatie Sky onder meer beschreven. Daarbij werd maar liefst 17 ton cocaïne onderschept, 1,2 miljoen euro cash in beslag genomen en vonden tegelijkertijd 200 huiszoekingen plaats. Eén daarvan was bij niemand minder dan Jamal Ben Saddik, een grote naam in de kickbockswereld.

Eerder dit jaar zou Jamal Ben Saddik nog vechten tegen wereldkampioen Rico Verhoeven voor de wereldtitel bij de zwaargewichten (de kamp ging niet door vanwege een blessure bij Ben Saddik), maar nu zit de Marokkaanse Belg gewoon in de cel. Volgens zijn advocaat is Ben Saddik niet betrokken bij de drugshandel zelf, maar werd hij opgepakt voor de verkoop van cryptofoons, toestellen die gebruikt worden door criminelen.

De bedoeling van een cryptofoon is dat die volledig onbruikbaar zijn wanneer ze in beslag worden genomen en dat de berichten erop niet uitgelezen kunnen worden door de politie. Functies zoals camera, microfoon, bluetooth en gps worden verwijderd van het toestel en er wordt alleen een applicatie op geplaatst waarmee versleutelde berichten verstuurd kunnen worden, de SKY ECC-app. Het spreekt voor zich dat die cryptofoons voornamelijk interessant zijn voor criminelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen