Benjamin Dalle richt een 'big shout-out' naar alle jongeren

Foto: Twitter. Benjamin Dalle richt een 'big shout-out' naar alle jongeren

Uncategorized

Benjamin Dalle richt een ‘big shout-out’ naar alle jongeren

Kristof Luypaert

In een opmerkelijke filmpje op Twitter richt Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zich tot de jongeren. Het filmpje is inmiddels ruim 70.000 keer bekeken. Het roept diverse reacties op. Dalle richt een ‘big shout-out’ naar alle jongeren in het kader van de complimentendag.

“Yo Bro, Ewa Drerries. Da’s toch twee keer hetzelfde”, zo vangt hij zijn boodschap aan. Een breeduit glimlachende Benjamin Dalle wil met het filmpje alle jongeren die zich voor elkaar inzetten een duwtje in de rug geven.

“Het is echt fucked up met al die regels”, gaat de minister verder, “corona is echt boeiee” klinkt het breed glimlachend. Maar de minister heeft een boodschap van hoop voor de jeugd: “Nog effe doorzetten, straks kunnen we weer viben en chillen, zoveel als we willen. Beloofd”.

De reacties op het filmpje zijn overwegend kritisch en heel wat twitteraars uiten vooral hun bedenkingen bij de vorm van de boodschap.

Prof. Frank Thevissen: “Tenenkrullende karikatuur”

Ook professor Frank Thevissen, communicatiespecialist, was niet overtuigd en noemt het een ‘geforceerd nummertje’: “Ik heb minister Dalle via Twitter “spoedig beterschap” gewenst. Niet omwille van zijn gezondheid, maar met zijn (online) communicatie. Niets afstotelijker en onnatuurlijker dan dergelijke geforceerde nummertjes. Het hele complimenten-gebeuren is sowieso al een geforceerd karakter waardoor het erg moeilijk is om in die context een geloofwaardig compliment uit te delen. Wat minister Dalle hier presteerde blijft evenwel verdienstelijk als demonstratiemateriaal voor mediatrainers van hoe het niet moet. Verontrustender is dat dit demonstreert dat Dalle als minister blijkbaar elke voeling met zijn jongerenpubliek heeft verloren. Samengevat: een tenenkrullende karikatuur.”

Toch zijn er ook mensen die de knipoog van het filmpje wel kunnen smaken. Over smaken kleuren valt altijd te discussiëren: feit is wel dat het filmpje op korte tijd viraal gaat.

Hieronder vindt u alvast een greep uit de reacties…

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen