Jongeren in een park in Brussel. (Photonews)

Jongeren in een park in Brussel. (Photonews)

Uncategorized

Betoging tegen coronamaatregelen in Luik mondt uit in feest

Wannes Neukermans

Een manifestatie tegen de coronamaatregelen in Luik liep zondag uit de hand. Dat schrijft De Standaard. De betoging eindigde in een groot feest waar de afstandsregels en mondmaskerplicht niet gerespecteerd werden. De demonstranten eisten transparantie en een parlementair debat over de huidige maatregelen. De politie greep niet in en ontruimde het park rond 18 uur zonder geweld.

De statische betoging ging door in het Boveriepark en werd georganiseerd door Même pas peur, een burgerbeweging. Eerst waren ze van plan om een mars te organiseren van het Stadhuis van Luik naar de Place Saint-Léonard, maar daar gaven de autoriteiten geen groen licht voor. De manifestanten moesten in het park blijven en de afstandsregels respecteren.

Luik meest getroffen provincie

Tijdens de betoging gaven verschillende burgers toespraken. Volgens de politie verliep dit zonder incidenten en hebben ze rond 18 uur de muziek stopgezet en het park beginnen ontruimen, zodat het park zoals gepland kon sluiten om 19 uur.

Op sociale media circuleren er echter verschillende beelden waarop de manifestanten dansen en drinken, zonder dat ze rekening hielden met de coronamaatregelen. Sinds het vorige overlegcomité mogen er ook slechts 50 personen deelnemen aan een statische manifestatie

Luik heeft momenteel 35 procent meer Covid19-gevallen dan vorige week. Op amper 16 dagen verdubbelt het aantal besmettingen in de provincie. Daarmee is Luik de meest getroffen provincie van België sinds maart 2020.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen