Rellen in Luik. Foto Shutterstock.

Rellen in Luik. Foto Shutterstock.

Uncategorized

BLM-betoging in Luik mondt uit in zware rellen: politie aangevallen, winkels geplunderd

/

In Luik vinden momenteel zware rellen plaats nadat een betoging voor Black Lives Matter uit de hand liep. Verschillende agenten raakten gewond en winkels worden geplunderd. “Ze zijn in kleine groepjes gekomen met de bedoeling om schade te veroorzaken”, klinkt het bij de politie.

Vandaag werd in Luik een betoging georganiseerd om opnieuw aandacht te vragen voor de Black Lives Matter-zaak, nadat er vorige maandag een incident was tussen een Congolese vrouw en de politie in de stad. Uiteindelijk daagden zo’n 200 betogers op, maar zij leken niet alleen gekomen te zijn om in vrede te betogen. Al snel werd de politie geviseerd.

De sfeer was bijzonder gespannen, en nadat een agent van zijn motor werd getrapt escaleerde die gespannen sfeer tot rellen. Daarbij werd de politie onder meer bekogeld met stenen en raakten al meerdere agenten gewond.“De jongeren zoeken bewust de confrontatie op”, klinkt het bij de politie, die er alles aan doen om de rust te laten wederkeren. “Ze doen er alles aan om de gemoederen te bedaren.”

Inmiddels is de schade in de stad aanzienlijk. Verschillende winkels werden/worden geplunderd of volledig vernield en de sfeer is er nog steeds grimmig. De politie heeft zonet het waterkanon ingezet om de relschoppers uit elkaar te drijven. Buurtbewoners krijgen de raad om binnen te blijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “BLM-betoging in Luik mondt uit in zware rellen: politie aangevallen, winkels geplunderd”

Plaats een reactie

Delen