De Britse premier Boris Johnson. Foto Shutterstock

De Britse premier Boris Johnson. Foto Shutterstock

Uncategorized

Boris Johnson onder vuur na uitspraken over werken op kantoor

Wijnand Meeus

Brits premier Boris Johnson werd overladen met kritiek nadat hij zich uitsprak over het werken op kantoor. “De mensen hebben tijdens de coronapandemie al genoeg vakantie gekregen thuis en zouden moeten proberen om terug naar hun kantoor te gaan”, zei hij op de voorjaarsconferentie van de conservatieve partij.

Terwijl aan deze kant van het kanaal telewerken de norm blijft, lijkt er in het Verenigd Koninkrijk terug aangespoord te worden om naar kantoor te gaan. Zowel de Britse premier als minister van Financiën én partijgenoot Rishi Sunak vinden dat iedereen zo snel mogelijk terug naar kantoor moet gaan wanneer de pandemie afneemt. Maar niet iedereen in het Verenigd Koninkrijk gaat akkoord met de premier.

Enkele wetenschappers en Labourpolitici gaven kritiek op de uitspraken van de Conservatieve politici. Volgens hen zijn de uitspraken  ‘onverantwoordelijk’ en ‘totaal in strijd met de weg die de overheid voor ogen heeft om uit de lockdown te komen’.

Maar niet enkel omwille van Covid-19 ontstaat er commotie rond de uitspraken. De Labourpartij denkt er al langer over om het gehele werkmodel te hervormen. Zo willen ze voortaan een werkweek van drie dagen thuiswerken en twee dagen op kantoor.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen