Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Brandweervakbonden roepen op ministers te bestoken met mails

Wijnand Meeus

Vakbonden ACV Openbare Diensten, ACOD en VSOA roepen brandweerlui en sympathisanten op om verschillende ministers te bestoken met e-mails. Dit omdat de brandweer volgens hen totaal vergeten wordt tijdens de coronacrisis en de vaccinatiestrategie.

“Brandweermensen worden steeds vergeten in de eerstelijnsstrategie van de regering. Ze krijgen geen voorrang op vaccins, corona is voor hen geen beroepsziekte en ze kunnen blijkbaar geen thuiswerk doen wanneer ze in quarantaine moeten”, klinkt het bij de bonden. Ze roepen nu massaal op om minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en premier Alexander De Croo (Open Vld) te bestoken met e-mails.

Volgens de vakbonden hebben ze al meermaals geprobeerd om de problematiek onder de aandacht van de beleidsmakers te brengen. “We hebben hen meermaals gecontacteerd, maar het mocht niet baten. Daarom roepen we brandweermensen én sympathisanten op om massaal mailtjes te sturen”, zeggen ze. “Want ook tijdens een wereldwijde pandemie staan ze elke dag paraat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen