Prins Harry en Meghan bij Oprah. Foto VRT.

Prins Harry en Meghan bij Oprah. Foto VRT.

Uncategorized

Britse hof wil diversiteitsmedewerker aanstellen na racisme-beschuldigingen Meghan

/

Het Britse koningshuis zou maatregelen nemen na de beschuldigingen van Meghan Markle over racisme aan het adres van het hof. Er zou een ‘chef diversiteit’ komen die de monarchie moet helpen te ‘moderniseren’.

In het veelbesproken interview van prins Harry en zijn vrouw Meghan bij Oprah Winfrey beschuldigde Meghan het Britse koningshuis ervan dat ze hun bezorgdheid hadden geuit over welke huidskleur hun zoontje zou hebben. Daarnaast zei Meghan dat hun zoon Archie geen prins mocht worden omdat hij een gekleurde huid zou hebben, maar factcheckers haalden die stelling al onderuit. Archie had sowieso geen recht op die titel en bovendien zeiden Meghan en Harry toen dat ook zelf niet te willen.

Maar de beschuldigingen met betrekking tot racisme worden aan het koningshuis toch serieus genomen, zo blijkt. Het Britse hof zou namelijk een diversiteitsmedewerker willen aanstellen, zo meldt de krant ‘Mail on Sunday’. Die diversiteitsmedewerker zou het koningshuis moeten bijstaan om te moderniseren en om diverser te worden, klinkt het. Wat dat concreet inhoudt, wordt niet verduidelijkt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Britse hof wil diversiteitsmedewerker aanstellen na racisme-beschuldigingen Meghan”

  1. Racisme is onder invloed van demagogen een containerbegrip geworden. Het gaat zover dat wanneer een zwarte autobestuurder moedwillig fout parkeert hij nog eens moedwillig weigert zijn voertuig te verplaatsen wanneer dit gevraagd wordt. Ontstaat er een conflict tussen foutparkeerder en benadeelde partij dan is de blanke per definitie een racist. Hoeveel Afrikanen werden er al veroordeeld voor racisme en onverdraagzaamheid of zijn het allemaal heiligen sowieso vrijgesteld van de erfzonde?

  2. Woke fanatici koppelen racisme aan blanke mensen. Over het zwart gekleurd racisme heerst de omerta. Los hiervan zijn raciale voorkeuren inherent met de menselijke natuur.

Plaats een reactie

Delen