De Britse premier Boris Johnson. Photo News

De Britse premier Boris Johnson. Photo News

Uncategorized

Britse premier Boris Johnson: “Helft van volwassen bevolking heeft eerste prik gekregen”

Anton Schelfaut

In het Verenigd Koninkrijk is intussen al meer dan de helft van de volwassen bevolking minstens één keer gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat meldt premier Boris Johnson zaterdag op Twitter.

Het Verenigd Koninkrijk begon op 8 december met vaccineren. In totaal hebben al meer dan 26 miljoen Britten één dosis van het coronavaccin gekregen. Twee miljoen Britten zijn al twee keer gevaccineerd. Dat blijkt uit officiële overheidscijfers. Gisteren liet premier Boris Johnson zich inenten met het vaccin van AstraZeneca en Oxford. Op die manier wilde hij zijn vertrouwen in het vaccin tonen.

De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock reageert tevreden op Twitter. “Ik ben in de wolken dat ik jullie kan vertellen dat we nu de helft van alle volwassenen in het Verenigd Koninkrijk hebben kunnen inenten”, aldus Hancock. “Dit is een enorm succes. Enorm veel dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft, inclusief iedereen die hierop ingegaan is. Dat is zo belangrijk, want dit vaccin is onze uitweg uit de pandemie. Dus als je de oproep krijgt, ga erop in en laat een prik zetten. Sluit je aan bij de meerderheid van de volwassenen die nu al ingeënt zijn.”

Het vaccinatietempo over het Kanaal ligt erg hoog. Volgens Hancock werd enkele dagen geleden een dagrecord van 660.000 injecties gevestigd. Tegen eind april zouden alle 50-plussers minstens één keer ingeënt moeten zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen