Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Photonews)

Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Photonews)

Uncategorized

Chris Janssens (VB) blijft erbij: “Heropen de horecaterrassen”

Pieter Van Berkel

Ondanks de beslissingen van het Overlegcomité blijft Chris Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, pleiten voor een heropening van de horecaterrassen. Dat zegt hij in een interview met Villa Politica.

“In elk geval de buitenterrassen”, antwoordt Janssens op de vraag van Linda De Win of de horeca terug open moet. “We gaan naar lente. We gaan naar mooier weer. We gaan naar een paasvakantie. Mensen gaan samenkomen. We zitten al een jaar lang in een hele of een halve lockdown. Je kan mensen niet als robots thuis opsluiten en verwachten dat ze daar maar naar de muren zitten staren.”

“Boulevard van gebroken beloftes”

Janssens haalde in het Vlaams Parlement hard uit naar de beslissingen van het Overlegcomité. Daarbij moest niet alleen de federale regering het ontgelden, ook de Vlaamse regering en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kregen een veeg uit de pan.

Het parlementslid maakte gewag van een “boulevard van gebroken beloftes”. Hij verwees daarbij naar de avondklok die al bijna een jaar in voege is en de belofte dat de heropening van de kappers permanent zou zijn.

“Na de saga met de mondmaskers, het falende test-and-tracebeleid, corona-apps die niet werken en de sputterende vaccinatiecampagne, wordt nu weer verkondigd dat het de schuld is van de mensen en dat zij maar beter hun best moeten doen”, aldus Janssens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen