(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Commissie Vervolgingen vraagt onschendbaarheid Van Langenhove op te heffen

Wijnand Meeus

De commissie Vervolgingen wil dat de onschendbaarheid van Kamerlid Dries Van Langenhove wordt opgeheven. Dat staat te lezen in een verslag aan de kamer. Dat verslag moet nu door de voltallige Kamer worden bekrachtigd. Al zal dit vanzelfsprekend zijn aangezien Van Langenhove zelf wil dat zijn onschendbaarheid wordt opgeheven.

Het parket van Oost-Vlaanderen vroeg ongeveer twee maanden geleden voor de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van onafhankelijk Kamerlid Dries Van Langenhove. Dit in het kader van het dossier dat de laatste twee jaar werd gevormd tegen Schild & Vrienden. Volgens het gerecht zou Van Langenhove verschillende inbreuken hebben begaan op de racismewet.

Indien de parlementaire onschendbaarheid van Van Langenhove wordt opgeheven, wil dat zeggen dat de raadkamer van Gent moet oordelen of er voldoende elementen van schuld zijn om de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Daarom wordt het dossier van het betrokken Kamerlid overgemaakt aan de leden van de commissie.

Van Langenhove heeft er geen problemen mee gehad om zijn parlementaire onschendbaarheid op te heffen. “Beste vrienden, ik verneem net zoals jullie dat het parket ons alsnog zal proberen te veroordelen”, klonk het in januari in een videoboodschap. “Hoewel ik vind dat ze hun tijd en uw belastinggeld elders veel beter zouden kunnen gebruiken, ben ik wel blij dat we op deze manier een kans krijgen om onze naam te zuiveren via de rechtbank.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen