EU-commissaris: "500 miljard euro nodig voor kerncentrales"

De kerncentrale van Doel. Photo News

Uncategorized

Coronabetogingen in Amsterdam en Duitse Kassel lopen uit de hand

Simon Segers

In beide steden waren demonstranten samengekomen om te betogen tegen de coronamaatregelen. Zowel in Amsterdam als in Kassel hebben de ordediensten uiteindelijk een waterkanon ingezet.

Kassel is een centraal gelegen Duitse stad, gelegen in de deelstaat Hessen. Vandaag kwam het tot een fysieke confrontatie tussen voor- en tegenstanders van de coronamaatregelen. De politie heeft een waterkanon ingezet om de groepen uit elkaar te drijven. De tegenstanders waren met vele duizenden, vaak zonder mondmasker, samengekomen om te demonstreren. Zij zijn van mening dat de huidige maatregelen buitenproportioneel en in strijd met de grondwet zijn.

Museumplein

In Amsterdam waren ongeveer 250 betogers samengekomen op het Museumplein. Ze droegen spandoeken en slaakten slogans als: “Liefde, vrijheid, geen dictatuur”. De betoging was verboden door de politie en ook hier zette zij het waterkanon in. Als reactie hierop trokken de betogers in een stoet door de stad tot de politie hen kon insluiten op de Leidsekaai. Alle aanwezigen zullen worden opgepakt. In het verleden kwam het al meermaals tot confrontaties tussen betogers en ordediensten op het museumplein. Hier worden ondertussen al geruime tijd wekelijks demonstraties gehouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen