Veertiger staat in juli terecht voor verkrachting 26 vrouwen

Illustratief. Foto: Shutterstock.

Uncategorized

Correctionele rechtbank spreekt zes beklaagden groepsverkrachting prostituee vrij

Simon Segers

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zes mannen die beschuldigd werden van een groepsverkrachting vrijgesproken. De verdediging hield vol dat het om een valse aangifte ging.

De feiten dateren van augustus 2019. Het slachtoffer is een exotische danseres en prostituee en zij werd ingehuurd om de afronding van een van de mannen zijn legerdienst in thuisland Litouwen te vieren. De mannen zouden volgens de aanklager het slachtoffer onder invloed gebracht hebben van alcohol en drugs en haar vervolgens hebben verkracht. Er zouden zelfs videobeelden gemaakt zijn van het gebeuren welke door de daders via Snapchat werden gedeeld. Uiteindelijk zou de prostituee gepoogd hebben om zelfmoord te plegen met scheermessen in de badkamer. Volgens de advocate van het slachtoffer is de vrouw de dag erna in een psychiatrische instelling opgenomen en leed zij reeds aan borderline.

Gedreigd met valse aangifte

Advocaat Kris Luyckx, die de verdediging vertegenwoordigde, schetste een heel ander beeld van de feiten. Het slachtoffer zou zelf de aanzet gegeven hebben tot de seksuele handelingen. “Volgens de verklaring van alle aanwezigen trok het slachtoffer na tien minuten zelf haar blouse uit”, zegt Luyckx. “Nadien had ze seks met enkele aanwezigen. Voor de seks met mijn cliënt, ging ze een condoom halen. Dat vind ik een vreemde actie voor iemand die zegt verkracht te zijn.” De Antwerpse prostituee dreigde iedereen aan te geven voor verkrachting toen ze meende dat een van de aanwezigen 250 euro van haar zou gestolen hebben. De rechter volgde de verdediging en alle beklaagden werden vrijgesproken. Het is voorlopig nog niet geweten of de vrouw in beroep zal gaan tegen de uitspraak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen