Minister Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Minister Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Uncategorized

Dan toch geen heropening horeca op 1 mei? Vandenbroucke: “We pinnen ons niet vast op data”

/

De geplande heropening van de horeca op 1 mei is in gevaar. Nu de maatregelen opnieuw verstrengd worden, zou ook de heropening van de horeca volgens verschillende politieke bronnen in het gedrang komen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bevestigt dat dat een optie is.

Een drietal weken geleden gaf de federale regering na samenzitten van het Overlegcomité voor het eerst een planning met versoepelingen om gefaseerd uit de lockdown te komen. Vorige week werden de geplande versoepelingen van april al geschrapt, en ook de versoepelingen van mei zouden onder druk staan na de aangekondigde verstrengingen van vandaag.

Op 1 mei zou de horeca heropenen, een maatregel waar zowel zelfstandigen als vele burgers al geruime tijd naar smachten en uitkijken. Maar die vooropgestelde datum zal vermoedelijk toch niet gehaald worden, zo geven verschillende politieke bronnen aan volgens Het Laatste Nieuws. Zij vroegen tekst en uitleg aan minister Frank Vandenbroucke (Vooruit), die inderdaad bevestigde dat het uitstellen van de heropening van de horeca tot de mogelijkheden behoort. “Wij pinnen ons niet vast op data”, aldus Vandenbroucke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Dan toch geen heropening horeca op 1 mei? Vandenbroucke: “We pinnen ons niet vast op data””

Plaats een reactie

Delen