Staatssecretaris Eva De Bleeker. Foto Photonews.

Staatssecretaris Eva De Bleeker. Foto Photonews.

Uncategorized

Datingsite met nepprofielen blijkt campagne staatssecretaris De Bleeker (Open Vld)

/

Test Aankoop waarschuwde afgelopen weekend nog voor de datingsite Instamatch, maar die website blijkt nu een campagne te zijn van Eva De Bleeker (Open Vld), staatssecretaris voor Consumentenbescherming.

De voorbije dagen maakten verschillende influencers reclame voor een datingsite genaamd Instamatch. Consumentenorganisatie Test Aankoop waarschuwde voor die bedenkelijke website waarvoor verschillende bekende mensen reclame maakten, maar dat blijkt nu dus allemaal doorgestoken kaart te zijn.

Staatssecretaris De Bleeker gaf gisteren toe dat het om een stunt ging om aandacht te vragen voor frauduleuze reclameboodschappen op sociale media. “Voor reclameboodschappen op tv en radio bestaan duidelijke regels, die de consument beschermen tegen oplichters”, zei De Bleeker. “Dat wettelijke kader voor influencers staat nog niet op punt. Met de stunt willen we de bestaande aanbevelingen voor influencers opnieuw onder de aandacht brengen.” 

Op sociale media wordt voornamelijk negatief gereageerd op de stunt van staatssecretaris De Bleeker. “Met die tijd en middelen hadden ze ook een wetgeving errond kunnen maken, maar hoe die er moet uitzien hebben ze nog geen idee…”, klinkt het onder meer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen