Bart De Wever (N-VA) (Photonews)

Bart De Wever (N-VA) (Photonews)

Uncategorized

De Wever wordt permanent bewaakt

Pieter Van Berkel

Politie en justitie vrezen dat drugscriminelen een aanslag willen plegen op N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De woning van De Wever en zijn gezin wordt de klok rond bewaakt door de Antwerpse politie. Als de burgemeester van Antwerpen zijn woning verlaat wordt hij vergezeld door bodyguards van de federale politie.

Vrees voor aanslag op De Wever door drugscriminelen

Volgens politie en justitie beramen drugscriminelen mogelijk een aanslag op de N-VA-voorzitter. Na het kraken van het communicatienetwerk Sky ECC pleitte De Wever voor extra middelen voor politie en justitie om de oorlog tegen drugs verder te zetten. Hij verwees ook naar enkele kopstukken van de georganiseerde misdaad in Dubai.

“Het is momenteel een erg strikt regime, wat vanzelfsprekend erg ingrijpend is en beperkend werkt op je bewegingsvrijheid”, zegt De Wever in Gazet van Antwerpen. “De mensen die het doen zijn gelukkig heel professioneel en hoffelijk. Ik zie een aantal gezichten terug van de vorige keer in 2015. We zullen zien of ze nog even goed in vorm zijn tijdens de loopsessies.”

Enkele jaren geleden werd De Wever al een beschermd door de veiligheidsdiensten, na de aanslagen van Islamitische Staat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen