Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Dedecker boos over heropening horeca op 1 mei: “Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen”

Anton Schelfaut

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat de horeca pas op 1 mei mag heropenen. Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker vreest dat die beslissing grote gevolgen zal hebben voor de kustgemeenten. Daarom roept hij zijn collega kustburgemeesters op om in opstand te komen. “Dat is hier een dictatuur aan het worden en ondertussen zitten wij met de gebakken peren aan de kust”, aldus Dedecker in Het Laatste Nieuws.

“Ik ben boos”, steekt Jean-Marie Dedecker van wal na de persconferentie van het Overlegcomité. “Het is echt een schande. Er is maar één reden waarom de horeca pas op 1 mei open mag en die heet Elio Di Rupo. De socialisten willen dat de Dag van de Arbeid de dag is waarop de bevolking bevrijd wordt. Het is een zuiver politiek spel. Ondertussen zitten wij met de gebakken peren, want in de paasvakantie zal iedereen naar de kust komen. Je hebt overal vuilnis en mensen gaan overal naar toilet, maar ondertussen mogen de strandbars niet open in de zuiverste lucht van België.”

Dedecker roept zijn collega kustburgemeesters op om in opstand te komen tegen de beslissing van het Overlegcomité. “Het is echt genoeg geweest. We moeten tonen dat we ballen aan ons lijf hebben en dat wij het moe zijn om naar de pijpen te dansen van Brussel.”

Tommelein: “Deze beslissing zal zware gevolgen hebben”

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) vreest ook voor de gevolgen voor zijn stad. “We kunnen niet anders dan ons bij de beslissing neerleggen, maar ik vraag wel aan de hogere overheid om ons te helpen, want deze beslissing zal zware gevolgen hebben als mensen opnieuw massaal richting kust trekken”, zegt Tommelein in Het Laatste Nieuws. “Ik hoop ook dat de NMBS zich aan hun beloftes zal houden, want ze hadden die ook al gemaakt in augustus en er is toen niets van in huis gekomen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Dedecker boos over heropening horeca op 1 mei: “Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen””

  1. “Dat is hier een dictatuur aan het worden” zegt JMDD. Kleine correctie. Het is hier al een liberale dictatuur geworden sinds Charles Michel (MR) en Sofie Wilmès (MR) en met Alexander De Croo gaat het van kwaad naar erger. Het buiten spel zetten van het parlement wordt deskundig gecensureerd door de gesubsidieerde regimepers. De Belgische versie van Poetin heeft bij ons een lidkaart van de OVLD, zijn voornaam is Alexander. Niet het bestrijden van de pandemie is de prioriteit nr 1, wel het vervolgen van de vrije meningsuiting en dissidenten die kritiek leveren op het liberale (wan)beleid. Quid het Vlaams parlement? Daar heeft de minister-president, Jan Jambon, creatief de “zwijgplicht” uit zijn mouw geschud en zitten de volksvertegenwoordigers van N-VA, CD&V en OVLD er als onmondige kleuters in het parlement er voor spek en bonen bij, onderdanig te luisteren naar de monologen van het triumviraat: Jambon (N-VA), Somers (OVLD) en Crevits (CD&V).

Plaats een reactie

Delen