Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Uncategorized

Dirk Devroey pleit voor “échte lockdown” van 4 weken

Anton Schelfaut

Huisarts en VUB-professor Dirk Devroey pleit in de ‘De zevende dag’ voor een échte lockdown om de coronacrisis opnieuw onder controle te krijgen. “Na vier weken zullen we dan op een heel andere plek staan”, klinkt het.

Het Overlegcomité besliste vrijdag om het zogenaamde buitenplan, dat zou ingaan op 1 april, uit te stellen. Daarnaast moeten de ministers van Onderwijs in ons land tegen maandag een plan klaar hebben om het aantal besmettingen in de scholen terug te dringen. Dirk Devroey vreest echter dat die beslissingen van het Overlegcomité niet zullen volstaan om de coronacijfers opnieuw naar beneden te krijgen. “Ik pleit echt voor een nieuwe lockdown, een echte, waarbij niemand nog naar zijn werk gaat, ook arbeiders of bouwvakkers niet, en waarin de scholen sluiten.”

Die zou beperkt kunnen blijven tot twee à vier weken. “Dan heb je opnieuw cijfers die voldoende gedaald zijn, en kan je weer wat los laten”, zegt Devroey. “Eerder hebben we veel te snel gelost, op een hoog niveau van gemiddeld 2.000, 3.000 besmettingen per dag. Zo is dat een smeulend vuurtje geworden dat nu terug ontbrandt. Zoals de verdediging van de Rode Duivels in de jaren 2000: de maatregelen waren te slap en ze komen altijd te laat.”

Volgens hem valt zo’n lockdown ook veel beter te controleren. “Veel mensen houden zich nu niet meer aan de regels”, besluit Devroey.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen