De man kwam om het leven. Foto Shutterstock.

De man kwam om het leven. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Dodelijke steekpartij in Tielt kost dertiger het leven, dader nog niet gevat

Ruben Notteboom

Het West-Vlaamse Tielt werd zaterdagavond opgeschrikt door een steekpartij met dodelijke afloop. Een dertiger liet het leven. De steekpartij vond plaats in de Felix D’Hoopstraat. Er zouden nog geen verdachten opgepakt zijn.

De straat werd afgesloten en er kwam een onderzoeksteam ter plaatse. De steekpartij vond plaats iets na 23:00 niet ver van de KBC op de Markt. Het slachtoffer probeerde weg te vluchten naar de Felix D’Hoopstraat, maar verloor zijn bewustzijn in de Adolf Loosveldtstraat. Hij liet een groot bloedspoor achter. Momenteel loopt er een onderzoek wegens moord, maar er is nog niemand opgepakt.

32-jarige Leander komt om het leven

Update 08/03/2021: De dader is nog steeds op de vlucht, maar er is wel al meer bekend over het slachtoffer. De 32-jarige Leander Quintyn liet het leven. Hij werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd, waar hulpverleners hem probeerden te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Zijn zus, Kelly Quintyn, sprak met HLN over Leander. “De grond zakte onder onze voeten weg toen ik gecontacteerd werd door de politie. Geen flauw idee waarom iemand hem zou aanvallen.” Volgens Kelly was Leander “een beetje anders dan andere mensen”, ze beschrijft hem als wereldverbeteraar. Hij was actief in de tuinbouwsector en woonde in de Felix D’hoopstraat waar hij doodgestoken werd.

Hij zou geen vijanden hebben gehad. Toch werd hij meerdere keren gestoken. Wie de dader is, wat het motief van de dader was en wat de aanleiding van de steekpartij was, is allemaal nog één groot vraagteken. De buurtbewoners waren naar eigen zeggen in shock over het hele gebeuren. De straat werd volledig afgesloten tot zondag 17 uur. Aan de deur van de woning van Leander hangt momenteel een roos.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen