Onderzoeksrechter Annemie Serlippens (Photonews)

Onderzoeksrechter Annemie Serlippens (Photonews)

Binnenland politiek

Dries Van Langenhove wil onderzoeksrechter laten wraken wegens vooringenomenheid

Pieter Van Berkel

De advocaat van Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) wil onderzoeksrechter Annemie Serlippens laten wraken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Serlippens, die het onderzoek naar Van Langenhove leidt, zou blijk geven van vooringenomenheid.

De Gentse onderzoeksrechter Annemie Serlippens is voormalig persmagistraat en tevens erg actief op Twitter. Volgens Joost Bosquet, de advocaat van Van Langenhove, geeft ze op dat platform blijk van vooringenomenheid. Om dat te staven bevat het verzoekschrift tot wraking dat werd ingediend screenshots van tweets die door de onderzoeksrechter geliket werden.

Tweets werden geliket toen onderzoek naar Van Langenhove al liep

Een voorbeeld dat wordt vermeld is een tweet met het gedicht ‘Van Theo’s en Driezen’, van Stijn De Paepe. Daarin staat “Waar ranzig normaal wordt, fascistisch banaal wordt”. Volgens Bosquet stelt Serlippens dat Van Langenhove “ranzig en fascistisch is” door de tweet te liken. De tweet werd geliket toen het onderzoek naar Van Langenhove al liep.

De berichten waar gewag van werd gemaakt zijn intussen niet meer terug te vinden op de tijdlijn van Serlippens. Vermoedelijk werden de screenshots eerder gemaakt.

Enkele weken geleden werd Serlippens al met succes gewraakt door Hans Rieder, de advocaat van voormalig Optima-topman Jeroen Piqueur.

Lees ook onderstaand artikel, waarin al naar een mogelijk vooringenomen like op Twitter met betrekking tot het dossier van Dries Van Langenhove werd verwezen.

https://redactie.palnws.be/2021/02/onderzoeksrechter-annemie-serlippens-partijdig-volgens-strafpleiter-hans-rieder/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Dries Van Langenhove wil onderzoeksrechter laten wraken wegens vooringenomenheid”

  1. Een vriend van mij stelde na een klacht bij het Comité P vast dat zijn verklaring vervalst werd in de conclusies van het Comité P. Waarom denkt u dat benadeelde partijen geen inzage krijgen van de verklaringen afgelegd door de politie? Op de website van het Comité P las ik dat het Comité P niet de taak heeft om de problemen van de burger op te lossen (sic). Maar liegen dat doen ze dus wel. Toen mijn vriend hierop reageerde kreeg hij als antwoord:” u bent blijkbaar niet tevreden over onze interventie” […]. Overtredingen van de wet op het politieambt door politieambtenaren kan men niet aanvechten voor de rechtbank, omdat de wet geen sancties voorziet. Welkom bij Kafka. In de jaarverslagen worden met regelmaat van klok het plichtsverzuim van de politie aangeklaagd. Bijvoorbeeld, politie die geen gevolg geeft aan een verzoek tot interventie, politie die weigert, een proces-verbaal op te stellen, bij aangifte van een klachtmisdrijf door een benadeelde partij. Blijft helaas blauw blauw bij gebreke van strafrechtelijke sanctie. Tenzij een integere korpsoverste zou beslissen een tuchtprocedure op te starten. Welke verkozene van volk durft in het parlement de bevoegde minister interpelleren over de niet-sanctionering van overtredingen op de politiewet door de politie?
    Onlangs werd mij ter kennis gebracht dat in een bepaalde PZ (V&D) burgers ten huize worden geïntimideerd als ze mondelinge klachten over politieverzuim/disfuncties ter kennis brengen van de burgemeester. Tip voor de burgemeester: deel die klachten niet alleen met de korpschef maar ook met het parket van de procureur des Konings en bezorg de klager een afschrift + feedback over uw onderzoek.

Plaats een reactie

Delen