Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) (Shutterstock)

Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) (Shutterstock)

Uncategorized

Duitsland verlengt lockdown en komt met harde maatregelen tijdens Pasen

Axelle Bostoen

Van 1 tot 5 april, tijdens het paasweekend, zal het openbare leven in Duitsland grotendeels worden stilgelegd. Daarnaast wordt de lockdown in het land verlengd tot minstens 18 april. Dat meldde bondskanselier Angela Merkel afgelopen nacht in een persconferentie.

De meeste winkels zullen tussen 1 en 5 april moeten sluiten. Supermarkten zullen enkel op zaterdag 3 april mogen openen. Ook private bijeenkomsten mogen enkel plaatsvinden met het huishouden en één ander huishouden, of maximaal vijf personen. Als gevolg van de verstrenging rond Pasen mogen kerkdiensten alleen online plaatsvinden.

“Een nieuwe pandemie”

Merkel sprak over “een nieuwe pandemie” met een dominante Britse variant. “We bevinden ons nu in een zeer serieuze situatie”, zei ze. Ook Markus Söder, minister-president van de deelstaat Beieren, had het over “de gevaarlijkste fase van de pandemie”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Axelle Bostoen (1998) heeft oog voor bestuur en beleid. Ze is vooral geïnteresseerd in wat er bij de burger speelt en houdt zich bezig met cultuur, dierenwelzijn en de invloed van de staat op de markt en de gemeenschappen.

Plaats een reactie

Delen